Prei­soep met knof­look­toast

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 455 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(111)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 111

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Houd ca. 100 g preiringen apart. Verhit in een braadpan of soeppan 2 el olie en bak de rest van de prei ca. 5 min. op laag vuur. Voeg 1 teen knoflook, de aardappel, de bouillon en 750 ml water toe en breng al roerend aan de kook. Dek af en laat op laag vuur 15 min. koken.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ciabatta in 4 stukken en snijd ze open. Meng in een kom de rest van de olie met de rest van de knoflook. Besprenkel de binnenkant van het brood ermee en strooi er zout naar smaak over. Bak de broodjes in 8-10 min. goudbruin en knapperig.
  3. Pureer de soep van het vuur af met de staafmixer. Roer de roomkaas erdoor en breng aan de kook. Voeg de achtergehouden prei toe en warm 2 min. door. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de knoflooktoast.

Tip:

* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 42-43

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.