Haas­spies­jes op kool met kas­tan­jes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 295 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng in een bakje 1 el olie met de balsamicoazijn, salie en een snufje zout. Snijd de hazenrugfilets elk in 8 blokjes en schep ze door de marinade. Marineer het vlees minimaal 1 uur in de koelkast.
  2. Snijd de coppa in heel kleine stukjes. Verwarm in een pan de resterende eetlepel olie en fruit de coppa met de sjalot heel zachtjes 4 minuten. Schep de groene kool erdoor, voeg 2 el water toe en stoof de kool met de deksel op de pan in ca. 15 min. gaar. Verkruimel de kastanjes en schep ze door de kool. Laat de kool afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast.
  3. Week de 8 stokjes 10 min. in koud water. Steek de blokjes vlees op de stokjes. Verhit de grillpan en rooster de spiesjes op hoog vuur in 4 min. rondom bruin en gaar.
  4. Schenk intussen de room bij de kool en verwarm de kool op een laag vuurtje. Voeg naar smaak zout en peper toe. Schep op 4 borden een bergje kool en leg er 2 haasspiesjes naast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.