Groe­ne-pe­per­room­saus

Klassieker bij biefstuk of steak en frites.

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht Klassieker bij biefstuk of steak en frites. 6 personen
3 41

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalot zeer fijn. Smelt de boter in een steelpan en fruit de sjalot 2 min. op laag vuur. Voeg de cognac en fond toe en breng alles aan de kook. Laat het vocht op matig hoog vuur inkoken tot 1/4. Roer de slagroom door het vocht en kook alles in tot een lichtgebonden saus. Breng de saus op smaak met peper en zout. Laat de saus afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast.
  2. Roer de groene peperkorrels door de saus en verwarm de saus in een steelpan. Of schenk de saus in de pan waarin het vlees is gebakken en verwarm de saus al roerend, zodat ook de smaak van het vlees in de saus wordt opgenomen.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Groene-peperroomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne-pe­per­room­saus

1
1
  • 1 sjalot
  • 15 g boter
  • 100 ml cognac
  • 380 ml vleesfond

Snipper de sjalot zeer fijn. Smelt de boter in een steelpan en fruit de sjalot 2 min. op laag vuur. Voeg de cognac en fond toe en breng alles aan de kook.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 250 ml slagroom

Laat het vocht op matig hoog vuur inkoken tot 1/4. Roer de slagroom door het vocht en kook alles in tot een lichtgebonden saus.

3
3

Breng de saus op smaak met peper en zout. Laat de saus afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast.

4
4
  • 2 el groene peperkorrels

Roer de groene peperkorrels door de saus en verwarm de saus in een steelpan.

5
5

Of schenk de saus in de pan waarin het vlees is gebakken en verwarm de saus al roerend, zodat ook de smaak van het vlees in de saus wordt opgenomen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.