Ge­le pa­pri­ka­ta­pe­na­de

  • bijgerecht
  • 10 personen
  • 45 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 10 personen
1 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm in een kleine pan de olie. Fruit hierin de knoflook met de paprika zachtjes 8 minuten. Let erop dat ze niet kleuren. Voeg de witte wijn, azijn, suiker en 100 ml water toe en breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof de paprika heel zachtjes 30 minuten.
  2. Pureer de paprika met de staafmixer in de keukenmachine. Schenk de puree terug in de pan en kook de puree op een middelhoog vuur tot het een mooie dikke saus is geworden. Breng op smaak met zout, chilipeper en komijn. Laat de tapenade afkoelen en in minimaal 1 uur op smaak komen.

Tip:

Dit recept is voor ca. 150 ml tapenade. Gebruik tapenade in plaats van boter, als smaakmaker op pizza's, in pasta's, hartige taarten en in sauzen of als topping voor soepen en sandwiches.

Tip:

Een friszoete tapenade die het goed doet als topping op gegrilde vis of geroosterde groenten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 45 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 3 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.