Kaas­muf­fins met ro­de pe­per

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 155 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 12 stuks
3 57

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef de bloem met het bakpoeder en de komijn boven een kom. Meng de kaas, rode peper en 2/3 van de bosui erdoor. Maak in het midden een kuiltje.
  2. Doe het ei in een kom en roer de boter en melk erdoor. Schenk het eimengsel in het kuiltje van de bloem en roer tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is.
  3. Schep het beslag in de cakevormpjes en bestrooi met de rest van de bosui. Zet de vormpjes op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Neem de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.

Tip:

Maak deze muffins eens met andere kaas en kruiden. Bijvoorbeeld met geraspte belegen kaas en Mexicaanse kruiden of jonge kaas met pizzakruiden.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.