Ap­pel-ro­zij­nen­muf­fins

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 175 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 12 stuks
3 48

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker, het gemberpoeder en een mespunt zout in een kom. Schep de rozijnen en 3/4 deel van de appel erdoor en maak in het midden een kuiltje. Roer in een andere kom het ei los met een vork. Voeg de melk, het citroensap en de boter toe. Schenk het mengsel in het kuiltje van de bloem en roer alles tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen bloem meer zichtbaar is. Verdeel het beslag over de muffinvorm en strooi de rest van de appel erover. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Neem ze uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.

Tip:

U kunt de muffins 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar ze afgedekt in een luchtdichte trommel.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.