Proe­ve­rij van ci­trus­fruit

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 395 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 4

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil dun van de citroen. Pers de vrucht uit. Breng in een pannetje de room met de suiker al roerend aan de kook. Kook de room 1 min. heel zachtjes en neem het pannetje van het vuur. Roer de rasp en sap van de citroen door de room. Schenk de room in 4 kleine glaasjes en laat de room in de koelkast in 2 uur opstijven.
  2. Breng in een steelpan 150 ml water met de geleisuiker aan de kook, voeg het grapefruitsap toe en kook de gelei al roerend zachtjes 4 minuten. Verdeel de gelei over 4 kleine glaasjes en laat ze ook in de koelkast 2 uur opstijven.
  3. Schil de sinaasappels met een scherp mes tot op het vruchtvlees. Al het wit moet eraf zijn. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Schep in een kom de partjes sinaasappel met het limoensap om. Verdeel de sinaasappel ook over 4 glaasjes en zet ze ook 2 uur in de koelkast.
  4. Zet de glaasjes op een groot bord en serveer er een lange lepels bij.

Tip:

Wijntip: Sauternes wordt gemaakt van edelgerotte druiven die de zoete wijn nuances van honing, noten en gekonfijte sinaasappel geven. Die smaak sluit naadloos aan bij de citrusproeverij.

Tip:

Maart is de maand om nog even van citrusfruit te genieten. Dit chique en elegante nagerecht is allesbehalve ingewikkeld om te bereiden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.