Gar­na­len- en kip­spies­jes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 290 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, satéstokjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de garnalen, maar laat het staartje zitten. Was de garnalen eventueel met zout (zie tip). Steek de garnalen elk in de lengte op een satéstokje. Steek de kiphaasjes ook in de lengte op stokjes. Bestrijk de garnalen en de kip met de marinade. Leg de stokjes minimaal 1 uur in de koelkast.
  2. Verwarm voor het sausje de laatste eetlepel sesamolie in een pannetje. Fruit hierin de sjalot 2 minuten. Voeg de hoisinsaus, 100 ml water en de gembersiroop toe. Breng alles aan de kook en kook het sausje zachtjes 2 minuten.
  3. Verwarm de grill van de oven voor. Leg de kipstokjes op het bakpapier. Schuif de bakplaat ca. 15 cm onder de gril in de oven en gril de kip 4 min., keer de stokjes en gril de andere kant ook 4 minuten. Leg de garnalenstokjes op de bakplaat en gril ze de laatste 4 min. mee. Keer ze na 2 minuten.
  4. Verwarm het sausje. Leg de spiesjes op een schaal en strooi de koriander erover. Serveer de saus apart erbij. Lekker met pandanrijst en Thaise roerbakgroenten.

Tip:

1. Leg de gepelde garnalen in een bakje, strooi er wat zout over en voeg 1 el water toe. Wrijf met de vingers het zout door de garnalen. Het vocht wordt melkachtig van kleur. 2. Schep de garnalen in een zeef en spoel ze goed af met koud water. 3. Dep de garnalen droog en leg ze minimaal 30 min. (in een marinade) in de koelkast, zodat ze op kunnen stijven.

Tip:

Ideale spiesjes voor de tafelgrill als het buiten nog te koud is voor de barbecue.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.