Spits­kool­taartjes met spek­jes

  • voorgerecht
  • 6 personen
  • 470 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 6 personen
3 69

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 6 holtes, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bekleed elke holte van de muffinvorm met een plakje deeg. Zet de muffinvorm tot gebruik in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de spekjes op laag vuur uit. Schep met een schuimspaan uit de pan op een bord. Fruit de ui 2 min. in het achtergebleven spekvet. Voeg de spitskool toe en laat al omscheppend in 4 min. slinken. Laat eventueel het overtollige vocht in de pan verdampen.
  3. Klop in een kom de eieren met de room los en schep de spitskool erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat en peper en zout. Verdeel dit mengsel over de holtes van de muffinvorm en strooi de spekjes over de vulling.
  4. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 20 min. gaar. Laat afkoelen en serveer lauwwarm.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.