Ui­entaar­tjes met gor­gon­zo­la

  • voorgerecht
  • 6 personen
  • 320 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(110)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 6 personen
3 110

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 6 holtes (5-6 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bekleed elk holletje van de muffinvorm met een plakje hartige taartdeeg. Zet de muffinvorm tot gebruik in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel de uien, halveer ze en snijd de helften in dunne plakjes.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien heel zachtjes in ca. 10 min. glazig. Roer de peterselie door de uien en voeg naar smaak zout en peper toe. Snijd intussen de gorgonzola in 6 gelijke stukken en klop in een kom de eieren met de room los. Schep de helft van de uien in de taartvormpjes. Leg daarop een stukje gorgonzola.
  4. Schep de rest van de uien op de gorgonzola. Schenk het eimengsel over de uien.
  5. Schuif de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 20 min. gaar. Laat de taartjes even afkoelen, wip ze uit de vorm en serveer ze lauwwarm.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.