Gei­ten­kaas­taart­jes met ko­mijn

  • voorgerecht
  • 6 personen
  • 420 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 6 personen
3 70

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 6 holtes (5-6 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bekleed elk holletje van de muffinvorm met een plakje hartige taartdeeg. Zet de muffinvorm tot gebruik in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur de spinazie in kleinere stukjes. Verwarm een pan en laat de spinazie op een zacht vuur slinken. Schep de spinazie in een zeef en druk het overtollige vocht eruit.
  3. Klop in een kom de eieren met de room los, verkruimel de geitenkaas en schep de spinazie en het komijnzaad erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel dit mengsel over de taartjes.
  4. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 20 min. gaar. Laat de taartjes even afkoelen, wip ze uit de vorm en serveer ze lauwwarm.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.