Cho­co­la­de­muf­fins met cran­ber­ry's

Het frisse en zurige van de cranberry's komt extra goed naar boven in deze chocomuffins.

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 225 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Het frisse en zurige van de cranberry's komt extra goed naar boven in deze chocomuffins. 12 stuks
3 72

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef de bloem met het bakpoeder, de suiker, de cacaopoeder en een mespunt zout boven een kom. Vet de muffinvorm in.
  2. Schep 125 g cranberry's erdoor en maak in het midden een kuiltje. Roer in een maatbeker of kom het ei met een vork los. Smelt de boter. Roer de melk en de boter door het mengsel. Schenk het eimengsel in het kuiltje van de bloem en roer alles tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is. Schep het beslag in de holletjes van de muffinvormpjes.
  3. Strooi de rest van de cranberry's erover. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Neem de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.

variatietip:

Vervang voor dubbele chocolademuffins de cranberry's door 100 g in stukjes gehakte pure chocolade (70% cacao).

video

Cup­ca­kes ma­ken

Kookles - 08:15 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 55 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Chocolademuffins met cranberry's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­muf­fins met cran­ber­ry's

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 225 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 125 g donkere basterdsuiker
  • 4 el cacaopoeder
  • 1 mespunt zout

Zeef de bloem met het bakpoeder, de suiker, de cacaopoeder en een mespunt zout boven een kom. Vet de muffinvorm in.

3
3
  • 125 g cranberry's
  • 1 ei

Schep de cranberry's erdoor en maak in het midden een kuiltje. Roer in een maatbeker of kom het ei met een vork los.

4
4
  • 225 ml melk
  • 75 g boter

Smelt de boter. Roer de melk en de boter door het mengsel. Schenk het eimengsel in het kuiltje van de bloem en roer alles tot een licht klonterig beslag.

5
5

Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is. Schep het beslag in de holletjes van de muffinvormpjes.

6
6
  • 55 g cranberry's

Strooi de cranberry's erover. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

7
7

Neem de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.

variatietip:

Vervang voor dubbele chocolademuffins de cranberry's door 100 g in stukjes gehakte pure chocolade (70% cacao).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.