Een­den­borst met zuur­kool

(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 76

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de boter in een hapjespan en fruit hierin de ui zachtjes 5 minuten. Roer de spekreepjes erdoor en bak alles samen nog enkele minuten. Schep de zuurkool, karwijzaadjes en suiker door het spek-uienmengsel en voeg het sinaasappelsap en naar smaak peper toe. Leg de deksel op de pan en breng alles aan de kook. Stoof de zuurkool zachtjes in ca. 30 min. gaar. Schep de zuurkool af en toe om.
  2. Snijd intussen de vette kant van de eendenborsten kruiselings in. Bestrooi ze met zout en peper. Verhit een koekenpan zonder vet. Leg de eendenborsten met de vette kant in de pan en bak deze kant op middelhoog vuur in ca. 8 min. goudbruin en krokant. Bak de andere kant nog 3 minuten. Leg de eendenborsten op een plank, dek ze af met een stukje aluminiumfolie en laat ze 5 min. rusten.
  3. Verdeel de zuurkool over 4 borden, snijd de eendenborst in dunne plakjes en leg ze ertegenaan.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.