Spruit­jes met spek

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 67

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spruitjes in water met zout in ca. 12 min. gaar. Giet de groente goed af. Stamp de spruitjes met de pureestamper tot een grove puree.
  2. Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak hierin het spek zachtjes uit. Pers vlak voor de spekjes knapperig zijn, de teentjes knoflook boven de pan uit.
  3. Meng de mascarpone, de spekjes met het vet en naar smaak peper door de puree. Lekker bij winters stoofvlees, wild en schouderkarbonades.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.