Knol­sel­de­rij met ou­de kaas en truf­fel­olie

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knolselderij in dikke plakken. Schil de plakken, snijd ze in stukjes en was ze. Kook de stukjes knolselderij in water met zout in ca. 12 min. gaar. Giet de groente goed af.
  2. Stamp de knolselderij met de pureestamper tot een grove puree met stukjes. Meng de mascarpone, de kaas, de truffelolie en naar smaak peper door de puree. Lekker bij gestoofd rundvlees en wild.

Tip:

Zo maakt u knolselderij schoon: snijd de knol in dikke plakken, schil ze, was ze en verwerk ze vervolgens verder. Gebruikt u niet in één keer de hele knol? Bewaar dan de rest afgedekt met folie in de koelkast. Zo kunt u de knol nog minimaal een week bewaren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.