Zuur­kool uit de oven

Kruidnagel, kaneel en appelsap maken de zuurkool kruidig en een beetje zoet.

(141)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Kruidnagel, kaneel en appelsap maken de zuurkool kruidig en een beetje zoet. 3 personen
2 141

Ingrediënten

3 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • braadpan met ovenvaste handvatten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 125 °C. Snipper ondertussen de ui en sjalotten.
  2. Verhit olie in een braadpan met ovenvaste handvatten. Bak het spek in de olie lichtbruin fruit de ui en sjalotten zachtjes 2 min in het spekvet. Voeg de zuurkool, het kaneelstokje en de kruidnagels toe en bak de zuurkool al omscheppend 2 min. mee. Voeg de appelsap toe en breng alles aan de kook.
  3. Leg de worst op de zuurkool. Sluit de pan met de deksel en zet de pan in de oven. Stoof de zuurkool in ca. 45 min. gaar.
  4. Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg hem op de zuurkool.
video

Zuur­kool

Onze leverancier - 04:12 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 2.060 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Zuurkool uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool uit de oven

1
1
  • 1 ui
  • 2 sjalotten

Verwarm de oven voor op 125 °C. Snipper ondertussen de ui en sjalotten.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 75 g gerookte spekblokjes

Verhit olie in een braadpan met ovenvaste handvatten. Bak het spek in de olie lichtbruin fruit de ui en sjalotten zachtjes 2 min in het spekvet.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

3
3
  • 500 g zuurkool
  • 1 kaneelstokje
  • 6 kruidnagels

Voeg de zuurkool, het kaneelstokje en de kruidnagels toe en bak de zuurkool al omscheppend 2 min. mee.

4
4
  • 200 ml appelsap

Voeg de appelsap toe en breng alles aan de kook.

5
5

Sluit de pan met de deksel en zet de pan in de oven. Stoof de zuurkool in ca. 45 min. gaar.

6
6
  • 1 rookworst

Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg hem op de zuurkool.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.