Tar­taar van man­go en pom­poen

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 30

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de pompoen in heel kleine blokjes en kook ze in water met zout in ca. 3 min. beetgaar. Giet ze in een zeef af en laat ze goed uitlekken.
  2. Snijd de mango in heel kleine blokjes. Schep in een kom de pompoen en mango door elkaar. Was de bloemkool en dep hem droog. Haal boven de kom met pompoen de dunschiller over de bloemkool, zodat de roosjes in korrels van de kool komen. Gebruik alleen het buitenste laagje en bewaar de rest van de kool voor ander gebruik, bijvoorbeeld soep.
  3. Voeg naar smaak limoensap, zout en peper toe en schep het groentemengsel door elkaar. Bewaar de groentetartaar tot gebruik in de koelkast.
  4. Klop in een kannetje de slagroom met curry dik vloeibaar. Verdeel de groentetartaar over 4 mooie hoge glazen en schenk de room over de groenten. Garneer met een takje koriander. Lekker met warm naanbrood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 9 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.