War­me cho­co­la­desouf­flés

Goddelijke cakejes met vloeibare chocolade aan de binnenkant.

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 530 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 8 min. oventijd
(286)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht Goddelijke cakejes met vloeibare chocolade aan de binnenkant. 8 personen
3 286

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 8 puddingvormpjes (100 ml)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de chocolade in stukjes. Smelt de boter al roerend in een steelpan op laag vuur. Neem de pan direct van het vuur als de boter is gesmolten. Laat de chocolade al roerend in de boter smelten en laat dit mengsel afkoelen tot lauw.
  2. Klop in een kom de eieren met de eidooiers en de suiker los. Roer dit met de garde door de gesmolten chocolade.Roer de bloem door de chocolade. Verdeel het beslag over de vormpjes. Dek de vormpjes af met een stukje vershoudfolie. Bewaar ze tot gebruik, maar min. 2 uur, in de koelkast. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  3. Bak de soufflés ca. 8 min. in het midden van de oven. Neem ze direct uit de oven, maak eventueel de randjes los en keer ze elk op een bordje. Schep er een bol ijs naast en serveer ze direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Warme chocoladesoufflés

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

War­me cho­co­la­desouf­flés

1
  • 150 g extra bittere chocolade

Snijd de chocolade in stukjes.

2
  • 200 g boter

Smelt de boter al roerend in een steelpan op laag vuur. Neem de pan direct van het vuur als de boter is gesmolten.

3

Laat de chocolade al roerend in de boter smelten en laat dit mengsel afkoelen tot lauw.

4
  • 4 eieren
  • 4 eidooiers
  • 4 el fijne kristalsuiker

Klop in een kom de eieren met de eidooiers en de suiker los. Roer dit met de garde door de gesmolten chocolade.

5
  • 60 g bloem

Roer de bloem door de chocolade.

6

Verdeel het beslag over de vormpjes. Dek de vormpjes af met een stukje vershoudfolie. Bewaar ze tot gebruik, maar min. 2 uur, in de koelkast.

7

Verwarm de oven voor op 225 °C.

8

Bak de soufflés ca. 8 min. in het midden van de oven. Neem ze direct uit de oven, maak eventueel de randjes los en keer ze elk op een bordje.

9
  • 1 liter slagroomijs

Schep er een bol ijs naast en serveer ze direct. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.