Cros­ti­ni met 'steak' tar­taar

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 37

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrijk de crostini met mayonaise. Haal het velletje van de worst. Snijd de worst in 8 mooie gelijke plakken en leg ze op de crostini. Verdeel de crostini over 4 borden.
  2. Pel het ei, halveer het ei en wip de dooier eruit. Hak het eigeel en eiwit afzonderlijk van elkaar fijn. Leg afzonderlijk van elkaar op elk bord een lepel fijngehakt eiwit, eigeel, sjalot, bieslook en kappertjes. Maal er royaal peper overheen.

Tip:

Basisrecept crostini: 1. Verwarm het grillelement van de oven voor. Snijd van beide kanten van 1 klein stokbrood (200 g) schuin een kontje weg. Snijd het brood schuin in 12 plakken. 2. Bestrijk de sneetjes brood heel dun met 1 el olie en spreid ze naast elkaar uit op een bakblik. 3. Schuif het blik 10 cm onder grill in de oven en rooster het brood in ca. 1 min. goudbruin. Neem de bakplaat uit de oven. Keer de sneetjes brood en rooster de andere kant goudbruin. 4. Snijd 1 grote teen knoflook doormidden en wrijf het brood ermee in zodra het uit de oven komt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.