Zuur­kool­soep­je met Par­ma­ham

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 20

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd 1 plak Parmaham fijn. Verhit 1 el olie in een pan, fruit de sjalot en bak de Parmaham mee. Schep de zuurkool en de helft van de tijm erdoor. Voeg de bouillon toe. Laat de soep 10 min. zachtjes koken. Zet de ovengrill aan op de hoogste stand. Bestrijk de rest van de plakken Parmaham dun met de rest van de olie en leg op een bakplaat. Schuif de plaat bovenin de oven en bak de ham in krokant. Blijf erbij want het kan snel gaan. Roer ondertussen de room door de soep, breng de soep nogmaals aan de kook en breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in 4 kleine borden, strooi de rest van de tijm erover en leg de Parmaham op de rand van het bord.

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.