Spe­cu­laas­man­ne­tjes

  • nagerecht
  • 8 stuks
  • 360 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 8 stuks
3 38

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, steekvorm van mannetje

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem met bakpoeder, suiker, mespunt zout en speculaaskruiden boven een ruime kom. Voeg de boter toe en wrijf alles met de vingertoppen tot een korrelig deeg. Kneed het geheel snel met koele handen tot een samenhangend en soepel deeg. Vorm het deeg tot een bal, pak het in huishoudfolie en laat het in de koelkast minstens 1 uur, maar liever 2 dagen rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Bestuif het werkvlak en de deegroller met wat bloem. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 1/2 cm dik. Steek met de vorm figuurtjes uit het deeg. Kneed de restjes weer tot een bal, rol hem uit en steek er weer figuurtjes uit. Versier de mannetjes met amandelen.
  4. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de speculaasmannetjes in ca. 20 min. bruin en gaar. Laat de mannetjes 5 min. op de bakplaat afkoelen. Leg ze daarna op een rooster en laat ze verder afkoelen. Bewaar ze in een trommel.

Tip:

Maak het deeg een paar dagen van tevoren, in die tijd kan de speculaassmaak zich optimaal ontwikkelen.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.