Bo­ter­hart

Verras je lief met dit boterhart. Knapperig van buiten, heerlijk smeuïg van binnen.

  • tussendoortje
  • 20 stuks
  • 195 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands tussendoortje Verras je lief met dit boterhart. Knapperig van buiten, heerlijk smeuïg van binnen. 20 stuks
4 37

Ingrediënten

Keukenspullen
  • stuk karton
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Teken op een stuk karton een hart van ongeveer 25 cm hoog en 20 cm breed en knip uit. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Rasp de gele schil van een schoongeboende citroen. Splits de eieren en klop de eidooiers in een kom los met de melk. Kneed de helft van het eimengsel met de amandelspijs en het citroensap.
  3. Stapel 5 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap van 26 cm. Herhaal met de rest van het bladerdeeg. Leg het kartonnen hart op een deeglap en snijd het met een scherp mes uit. Maak zo nog een hart. Leg 1 hart op de bakplaat.
  4. Verdeel de amandelspijs op het deeg, maar laat een rand van ca. 2 cm rondom vrij. Bestrijk het deeg rondom wat eimengsel. Leg het tweede hart erop en druk de randen goed aan. Bestrijk het hart met de rest van het eimengsel.
  5. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het hart in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Laat het hart op een rooster afkoelen.

Tip:

Versier het hart met amandelen of amandelschaafsel.

video

Aman­del­spijs ma­ken

Instructievideo - 01:03 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 100 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Boterhart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bo­ter­hart

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Teken op een stuk karton een hart van ongeveer 25 cm hoog en 20 cm breed en knip uit. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

3
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen.

4
  • 450 g amandelspijs
  • 2 el melk
  • 2 eieren

Splits de eieren en klop de eidooiers in een kom los met de melk. Kneed de helft van het eimengsel met de amandelspijs en het citroenrasp.

5
  • 1 el bloem
  • 10 plakjes roomboterbladerdeeg

Stapel 5 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap van 26 cm. Herhaal met de rest van het bladerdeeg.

6

Leg het kartonnen hart op een deeglap en snijd het met een scherp mes uit. Maak zo nog een hart. Leg 1 hart op de bakplaat.

Tip: Rol de rest van het deeg tot een bal en bewaar afgedekt in de vriezer.

7

Verdeel de amandelspijs op het deeg, maar laat een rand van ca. 2 cm rondom vrij.

8

Bestrijk het deeg rondom wat eimengsel. Leg het tweede hart erop en druk de randen goed aan. Bestrijk het hart met de rest van het eimengsel.

9

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het hart in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Laat het hart op een rooster afkoelen. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.