Sa­bay­on van bis­schops­wijn

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 25

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een steelpan de wijn met 3 el suiker, kaneel en kruidnagel aan de kook en kook het voor 1/3 deel in. Pers de mandarijn uit en voeg het sap toe aan de wijn.
  2. Klop intussen in een hittebestendige kom met de handmixer de eidooiers met de resterende 3 el suiker heel licht en schuimig. Hang de kom in een passende pan met bijna kokend water. Let erop dat het water de kom niet raakt. Houd het water tegen de kook aan en schenk al kloppend met de mixer de ingekookte wijn in een dun straaltje bij de eidooiers. Blijf kloppen tot het gebonden en luchtig is.
  3. Verdeel de sabayon over 4 mooie glazen en serveer direct.

Tip:

Een warm fluweelzacht nagerecht vol sinterklaassmaken. Serveer de sabayon met een bol vanille-ijs, lange vingers, of heel speciaal: gepocheerde peer.

Tip:

Met een kookthermometer is het maken van dit dessert heel eenvoudig. Als de temperatuur van de sabayon 80 °C heeft, is de juiste dikte bereikt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.