Prei met pe­kel­vlees en sa­lie­bo­ter

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
2 6

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de kippenbouillon aan de kook.
  2. Snijd het groen van de preien en halveer ze. Snijd de stukken prei tot op het midden in en spoel onder de kraan het zand uit de stukken prei. Leg ze in de hete bouillon en laat ze op een laag vuur in ca. 10 minuten gaar worden.
  3. Kook intussen de eieren in ca. 8 minuten hard. Laat ze onder koud water schrikken. Pel de eieren en halveer ze in de lengte. Smelt in een pannetje de boter en roer de salie en naar smaak zout en peper erdoor.
  4. Leg de plakken pekelvlees dubbelgevouwen naast elkaar in een ovenschaal. Giet de kokende bouillon van de prei over de ham en laat de ham in de bouillon warm worden.
  5. Verdeel de prei over 4 warme borden, leg het pekelvlees en de eieren ertegenaan en schep de boter eroverheen. Serveer direct.

Tip:

Prei is in november op zijn lekkerst. Dit is een origineel en makkelijk te bereiden gerecht met prei in de hoofdrol.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 39 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.