Ri­sot­to met pad­de­stoe­len

(439)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 439

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de gedroogde paddenstoelen 10 min. in het hete water. Snipper ondertussen de ui en snijd de knolselderij in kleine blokjes. Neem de paddenstoelen uit het water en snijd ze fijn. Zeef het weekvocht boven de bouillon. Breng de bouillon aan de kook en houd hem tegen de kook aan.
  2. Verhit ⅖ van de olie in een ruime hapjespan of kleine braadpan en fruit hierin de ui in 4 min. zachtjes glazig. Voeg de rijst toe en bak de korrels al roerend 1 min. met de ui mee. Schenk de wijn in de pan en breng alles al roerend aan de kook. Laat alles zachtjes koken tot de wijn door de rijst is opgenomen.
  3. Voeg een soeplepel bouillon toe en laat de rijst zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Roer af en toe. Herhaal dit tot alle bouillon gebruikt is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg halverwege de kooktijd de knolselderij en geweekte paddenstoelen toe. Snijd de portobello in dikke plakken. Rasp de kaas. Snijd de peterselie fijn.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de portobello op hoog vuur al omscheppend bruin, laat het vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur en roer de boter, kaas en peterselie door de risotto. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Leg een deksel op de pan en laat de risotto nog 3 min. staan. Verdeel de risotto over (warme) diepe borden en leg de plakken portobello en kaaskrullen erop.

Tip:

De gedroogde paddenstoelen geven de risotto een rijke smaak. De gebakken paddenstoelen maken het af.

video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Risotto met paddestoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met pad­de­stoe­len

1
1
  • 25 g gedroogde porcini
  • 150 ml heet water

Week de gedroogde paddenstoelen 10 min. in het hete water.

2
2
  • 1 ui
  • 250 g knolselderij

Snipper ondertussen de ui en snijd de knolselderij in kleine blokjes. Neem de paddenstoelen uit het water en snijd ze fijn.

3
3
  • 750 ml paddenstoelenbouillon

Zeef het weekvocht boven de bouillon. Breng de bouillon aan de kook en houd hem tegen de kook aan.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een ruime hapjespan of kleine braadpan en fruit hierin de ui in 4 min. zachtjes glazig.

5
5
  • 400 g risottorijst

Voeg de rijst toe en bak de korrels al roerend 1 min. met de ui mee.

6
6
  • 100 ml witte wijn

Schenk de wijn in de pan en breng alles al roerend aan de kook. Laat alles zachtjes koken tot de wijn door de rijst is opgenomen.

7
7

Voeg een soeplepel bouillon toe en laat de rijst zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Roer af en toe.

8
8

Herhaal dit tot alle bouillon gebruikt is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg halverwege de kooktijd de knolselderij en geweekte paddenstoelen toe.

9
9
  • 4 portobello champignons
  • 100 g Grana Padano
  • 15 g platte peterselie

Snijd de portobello in dikke plakken. Rasp de kaas. Snijd de peterselie fijn.

10
10
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de portobello op hoog vuur al omscheppend bruin, laat het vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout.

11
11
  • 25 g boter

Neem de pan van het vuur en roer de boter, kaas en peterselie door de risotto. Breng op smaak met peper en zout.

12
12

Leg een deksel op de pan en laat de risotto nog 3 min. staan.

13
13

Verdeel de risotto over (warme) diepe borden en leg de plakken portobello en kaaskrullen erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.