Ko­nijn ge­stoofd in lin­zen

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 31

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit in een braadpan de boter en bak hierin de spekjes zachtjes uit.
  2. Wrijf de konijndelen in met zout en peper. Bak de konijndelen in het bakvet rondom lichtbruin. Voeg de tijm, wortel, ui en knoflook toe en bak alles nog 2 min. mee. Schep de linzen door het bakvet, voeg de pot fond en 250 ml heet water toe en breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof de stukken konijn in ca. 1 uur zachtjes gaar. Controleer af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit.
  3. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en verdeel het over 4 borden. Schep de mosterd in een schaaltje en serveer dit apart erbij. Lekker met rodekool met pruimen.

Tip:

Het pittige aroma van de linzen geeft dit gerecht een warme, kruidige herfstsmaak.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 72 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.