La­sag­ne van knol­sel­de­rij, ap­pel en pas­tra­mi

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Roer in een kannetje de sjalot, mosterd en azijn door elkaar en laat dit 5 min. staan. Roer vervolgens de olie door de dressing en voeg naar smaak zout en peper toe.
  2. Schil intussen de knolselderij en schaaf of snijd deze in heel dunne plakken. Kook de knolselderij in ruim kokend water met zout in ca. 4 min. beetgaar. Schep de plakken met een schuimspaan uit de pan en laat ze op een bord uitdampen. Snijd de appels in dunne plakken.
  3. Verhit een koekenpan zonder vet en verwarm de pastrami al omscheppend 2 min. in de hete pan.
  4. Verdeel de helft van de plakjes knolselderij over 4 borden en druppel er wat van de dressing over. Verdeel daarover de helft van de appel en vervolgens de helft van de pastrami. Herhaal de laagjes. Druppel de rest van de dressing rond en over de lasagne.

Tip:

Dit in laagjes opgebouwde voorgerecht heeft iets weg van een lasagne zonder pastavellen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.