Crunchy ap­pel-no­ten­taart

  • nagerecht
  • 8 stuks
  • 235 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 8 stuks
3 72

Ingrediënten

Keukenspullen
  • appelboor

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het deeg op de bakplaat. Schil 2 appels, rasp ze grof en meng ze met 1/2 tl citroensap. Verdeel de geraspte appel gelijkmatig over het deeg.
  2. Schil de andere appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appelparten in dunne plakjes. Vermeng ze met de rest van het citroensap.
  3. Leg de appelpartjes van buiten naar binnen overlappend op elkaar op de geraspte appel. Roer de suiker en kaneel door elkaar en bestrooi de taart met de suiker.
  4. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de taart in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  5. Roer in een steelpannetje op laag vuur de marmelade met 1 el water los. Strijk de marmelade met een kwastje over de nog warme taart. Strooi de pecannoten erover en laat de taart afkoelen.

Tip:

Deze taart is ook bijzonder lekker als nagerecht. Met bijvoorbeeld een bol vanille-, kaneel- of notenijs en een lepel crème fraîche.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.