Bread & but­ter­pud­ding met ba­naan

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht 4 personen
3 45

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rechthoekige ovenschaal (inhoud minstens 2 liter)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de plakjes banaan met citroensap, gemberpoeder en 2 el van de suiker.
  2. Klop in een maatbeker de eieren, melk en de rest van de suiker door elkaar.
  3. Leg 4 sneetjes brood in de ingevette ovenschaal. Schenk hierover de helft van het melkmengsel. Verdeel hierover de plakjes banaan. Leg de laatste 4 sneetjes brood op de banaan en schenk de rest van het melkmengsel erover. Leg de vlokjes boter op de bovenkant.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de pudding in ca. 30 min. gaar. Serveer de pudding lauwwarm. Lekker met lichtgeslagen room of een bolletje kaneelijs.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.