Ge­stoof­de Fran­se kip

(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 71

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bak in een braadpan de spekblokjes zachtjes knapperig bruin. Bestrooi de buikholte en de buitenkant van de kip met zout en peper.
  2. Schep de spekjes op een bordje en bak de kip in het bakvet rondom goudbruin. Schenk de wijn langs de rand van de pan bij de kip. Leg de deksel op de pan en stoof de kip 30 min. op een zacht vuur. Keer de kip af en toe.
  3. Snijd de prei in stukken van 2 cm. Spoel de prei in een vergiet schoon en laat de stukken goed uitlekken. Halveer de grote krieltjes.
  4. Verdeel de krieltjes, prei, wortel en spekjes rond de kip en strooi er zout en peper over. Schep de groente om en steek de takjes tijm ertussen. Leg de deksel weer op de pan. Stoof de kip zachtjes in ca. 45 min. gaar. Schep de groente af en toe om. Lekker met hartige appelcompote.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.