Ap­pel met Griek­se yog­hurt en gra­naat­ap­pel­pit­ten

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 38

Ingrediënten

Keukenspullen
  • appelboor

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boor het klokhuis met een appelboor uit de appels. Snijd de appels in 1/2 cm dikke plakken. Leg op 4 borden dakpansgewijs een rijtje appelschijven.
  2. Schep de Griekse yoghurt in een mooie toef op de appel.
  3. Verwarm een koekenpan zonder vet en rooster hierin de noten goudgeel en krokant.
  4. Strooi de noten en de granaatappelpitten over de yoghurt en lepel de honing erover. Serveer direct.

Tip:

Vervang de granaatappelpitten ook eens door stukjes sinaasappel of mandarijn.

Tip:

Zonder noten is deze yoghurt ook heerlijk als fris ontbijtgerechtje.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.