Ge­roos­ter­de zoe­te aard­ap­pel

Zoete aardappelen uit de oven met frisse kruidenolie: verrassend bijgerecht.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 230 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(116)waardeer
bijgerecht Zoete aardappelen uit de oven met frisse kruidenolie: verrassend bijgerecht. 4 personen
2 116

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Lekker erbij
Keukenspullen
  • bakblik

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en halveer ze in de lengte. Prik de aardappelen met een scherp mesje rondom in. Leg ze op een bakblik, besprenkel ze met olie en bestrooi ze met (zee)zout.
  2. Schuif het bakblik in het midden van de oven en rooster de aardappelen in ca. 40 min. gaar en bruin. Pluk ondertussen de blaadjes van de steeltjes basilicum en peterselie en scheur grote blaadjes eventueel in stukjes. Schep in een kommetje de kruiden met de resterende olie en naar smaak zout en peper door elkaar.
  3. Leg de aardappelen naast elkaar op een schaal en schep de kruiden op de aardappelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 67 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
12 maanden Lekker Eten

Geroosterde zoete aardappel

terug naar recept

Ge­roos­ter­de zoe­te aard­ap­pel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 750 g zoete aardappelen

Schil de zoete aardappelen en halveer ze in de lengte. Prik de aardappelen met een scherp mesje rondom in.

3
3
  • 2 el olijfolie

Leg ze op een bakblik, besprenkel ze met olie en bestrooi ze met (zee)zout.

4
4

Schuif het bakblik in het midden van de oven en rooster de aardappelen in ca. 40 min. gaar en bruin.

5
5
  • 20 g platte peterselie
  • 5 takjes basilicum

Pluk de blaadjes van de steeltjes basilicum en peterselie en scheur grote blaadjes eventueel in stukjes.

6
6
  • 10 g munt
  • 1 el olijfolie

Hak de munt fijn. Schep in een kommetje de kruiden met olie en naar smaak zout en peper door elkaar.

7
7

Leg de aardappelen naast elkaar op een schaal en schep de kruiden op de aardappelen.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.