Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Ge­roos­ter­de zoe­te aard­ap­pel

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 290 kcal voedingswaarden
    • 5 min bereiden
    • 45 min wachten
(96)waardeer
Een lekker recept. Het bijgerecht bevat de volgende ingrediënten: zoete aardappelen, olijfolie, basilicum, platte peterselie en munt bijgerecht 4 personen 290 kcal
2 96

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en halveer ze in de lengte. Prik de zoete aardappelen met een scherp mesje rondom in. Leg ze op een bakblik, besprenkel ze met 2 el olie en bestrooi ze met (zee)zout. Schuif het bakblik in het midden van de oven en rooster de aardappels in ca. 40 min. gaar en bruin. 2. Pluk de blaadjes van de steeltjes basilicum en peterselie en scheur grote blaadjes eventueel in stukjes. Schep in een kommetje de kruiden met de resterende eetlepel olie en naar smaak zout en peper door elkaar. 3. Leg de aardappels naast elkaar op een schaal en schep de kruiden op de aardappels. Lekker bij kip of bij een vegetarisch hoofdgerecht.

Tip

Zoete aardappelen hebben mooi oranje vruchtvlees en een zoete smaak die een beetje aan kastanjes en wortel doet denken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 290 kcal
  • Eiwit 2 g
  • Vet 7 g
  • Koolhydraten 55 g
Tags