Hel­de­re bouil­lon met can­tha­rel­len

(125)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 125

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de cantharellen kort in een zeef onder koud stromend water of borstel het vuil er met een champignonborsteltje af. Snijd met een scherp mesje een stukje van de onderkant af en schraap de steeltjes mooi blank. Halveer de cantharellen en snijd ze in mooi gelijkmatige partjes. Leg ze op een stukje keukenpapier, zodat ze goed drogen. Snijd de plak ham in dunne reepjes.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalotten hierin zachtjes 2 minuten. Voeg de cantharellen toe en bak ze in ca. 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
  3. Breng de bouillon aan de kook en breng hem op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de paddenstoelen en reepjes ham over 4 warme soepkommen of -borden, schenk de bouillon erop en verdeel het bieslook erover. Lekker met warme toast.

Tip:

Cantharellen horen bij het najaar. Deze bouillon kan ook worden bereid met paddestoelenmelange.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 45 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 3 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.