Mous­sa­ka met ci­troen­yog­hurt

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 530 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
grieks hoofdgerecht 4 personen
3 96

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de aubergineplakken met zout en laat ze 15 min. liggen. Bak intussen in een hapjespan het gehakt zonder extra vet rul. Schep de ui en knoflook erdoor en bak alles zachtjes tot het licht gaat kleuren. Schep de munt erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  2. Kook de aardappelplakjes in ruim water met zout in 4 min. beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af.
  3. Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier en bestrijk ze met olijfolie. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie en rooster de aubergineplakken in ca. 5 min. gaar en aan beide kanten lichtbruin.
  4. Spreid de helft van de aardappelplakjes uit in de ovenschaal. Schep de helft van het gehakt erop. Leg de helft van de aubergineplakken op het gehakt. Herhaal deze volgorde nog een keer.
  5. Klop in een kom de yoghurt los met de eieren, het citroensap en naar smaak zout en peper. Schenk het yoghurtmengsel over de moussaka.
  6. Verwarm de oven voor op 175°C. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de moussaka in ca. 40 min. gaar worden en goudbruin kleuren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.