Mos­se­len met cho­ri­zo

De chorizo geeft de mosselen lekker veel smaak. Perfecte borrelhap met vrienden.

(89)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans bijgerecht De chorizo geeft de mosselen lekker veel smaak. Perfecte borrelhap met vrienden. 4 personen
3 89

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de chorizo in stukjes. Snipper de ui en snijd de tomaten in stukjes. Verhit een grote braad- of mosselpan en bak de chorizo zonder olie of boter zachtjes 3 min. Voeg de ui toe en fruit 3 min. mee. Voeg de tomaat, het laurierblaadje, de wijn en chilipeper toe. Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot het grootste deel van het vocht verdampt is.
  2. Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de openstaande en beschadigde exemplaren.
  3. Voeg de mosselen toe aan de pan met het chorizomengsel. Doe de deksel op de pan en breng alles aan de kook. Kook de mosselen in 5 min. gaar. Schud de pan tussendoor een paar keer om.
  4. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de mosselen met de peterselie.

Tip:

In september zijn mosselen op hun best. Deze Spaanse gekruide versie is een eenvoudige manier om eens iets anders op tafel te zetten dan het klassieke mosselrecept.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 970 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Mosselen met chorizo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mos­se­len met cho­ri­zo

1
  • 100 g chorizo (worst)
  • 1 ui
  • 250 g vleestomaten

Snijd de chorizo in stukjes. Snipper de ui en snijd de tomaten in stukjes.

2

Verhit een grote braad- of mosselpan en bak de chorizo zonder olie of boter zachtjes 3 min. Voeg de ui toe en fruit 3 min. mee.

3
  • 1 laurierblaadje
  • 100 ml droge witte wijn
  • ½ tl chilipeper

Voeg de tomaat, het laurierblaadje, de wijn en chilipeper toe. Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot het grootste deel van het vocht verdampt is.

4
  • 2 kg mosselen

Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de openstaande en beschadigde exemplaren.

5

Voeg de mosselen toe aan de pan met het chorizomengsel.

6

Doe de deksel op de pan en breng alles aan de kook. Kook de mosselen in 5 min. gaar. Schud de pan tussendoor een paar keer om.

7
  • 2 el platte peterselie

Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de mosselen met de peterselie. Bon appétit!

Tip: Lekker met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.