Ma­kreel in wit­te-wijn­ma­ri­na­de

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 265 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht 4 personen
3 17

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Strooi de korianderzaadjes op een plank en kneus ze met een houten lepel of breed mes. Snijd de citroen in dunne plakjes.
  2. Verwarm in een steelpan de olie met de tenen knoflook zachtjes 3 minuten. Voeg de azijn, korianderzaadjes, takjes tijm en laurierblad toe. Breng alles aan de kook en kook de marinade zachtjes 5 minuten. Schenk de marinade in een schaal.
  3. Verwijder voorzichtig het vel van de gerookte makreel en neem de stukken vis van de graat. Leg de stukken vis in de marinade. Dek de schaal af en marineer de vis minimaal 3 uur in de koelkast.
  4. Laat de vis voor het serveren in ca. 45 min. op kamertemperatuur komen. Lekker met warme toast.

Tip:

In de landen rond de Middellandse Zee marineert men graag vette vis. Dit gerecht met makreel is daar een variatie op.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.