Groen­te­soep met pis­tou

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht 4 personen
3 27

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aardappelen en tomaten in stukjes. Breng in een pan de bouillon aan de kook. Voeg de stukjes aardappel, tomaten en sperziebonen toe en breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en kook de soep zachtjes 10 minuten.
  2. Maak intussen de pistou. Meng in een kommetje het basilicum met de knoflook, tijm en de olijfolie. Breng op smaak met zout.
  3. Spoel de witte bonen in een zeef onder koud stromend water af. Voeg ze bij de soep en kook de soep nog 5 minuten. Breng de soep op smaak met peper.
  4. Verdeel de soep over 4 borden en serveer de pistou apart erbij. Lekker met warm stokbrood.

Tip:

Pistou is de Provençaalse variant van pesto. Traditioneel wordt er een soep met tomaten en bonen mee gekruid. Pistou is ook heerlijk door verse pasta.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.