Prui­men­taart met pe­can­krui­mels

  • nagerecht
  • 8 stuks
  • 250 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 8 stuks
2 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Halveer de pruimen, verwijder de pit en snijd de pruimen in parten.
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg het deeg op het bakpapier. Laat een rand van ca. 2 cm vrij. Bestrooi de pruimen met de poedersuiker en verdeel de botervlokjes over de pruimen.
  3. Schuif de bakplaat iets onder het midden in de oven en bak de taart 15 minuten.
  4. Hak intussen de pecannoten fijn en verkruimel de limoenkoekjes. Meng ze samen.
  5. Neem de taart uit de oven, strooi de koek-notenkruimels over de pruimen en bak de taart in nog ca. 5 min. gaar. Serveer de taart lauwwarm. Vers is hij het lekkerst.

Tip:

Vervang voor een Italiaans tintje de pecannoten door gehakte amandelen en de limoenkoekjes door amaretti.

Tip:

Een heerlijke en makkelijke taart. Gebruik wel stevige pruimen, bijvoorbeeld Reine Victoria. De bodem kan anders te vochtig, dus niet krokant worden.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.