Ge­roos­ter­de cour­get­te

Door courgette te roosteren, proef je de subtiele smaak van deze groentetopper nog beter.

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Door courgette te roosteren, proef je de subtiele smaak van deze groentetopper nog beter. 4 personen
3 43

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg een stuk bakpapier in een braadslede.
  2. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en snijd de helften in 1 ½ cm dikke plakken. Schep de stukken courgette in de braadslede. Snijd de knoflook in plakjes. Voeg de olie, knoflook en oregano toe en schep alles goed om. Zet de braadslede op het rooster in het midden van de oven en rooster de courgettestukken in ca. 35 min. gaar. Schep de groenten tussentijds een of twee keer om.
  3. Neem de courgette uit de oven en druppel naar smaak citroensap over de groente. Serveer de geroosterde courgette lauwwarm of op kamertemperatuur.

kookstaptip:

Roosteren haalt de subtiele smaak van de courgette naar boven. Smaakt bij alle mediterrane gerechten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Geroosterde courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de cour­get­te

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg een stuk bakpapier in een braadslede.

2
2
  • 700 g courgettes

Snijd de courgettes in de lengte doormidden en snijd de helften in 1 ½ cm dikke plakken. Schep de stukken courgette in de braadslede.

3
3
  • 3 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 3 el oregano

Snijd de knoflook in plakjes. Voeg de olie, knoflook en oregano toe en schep alles goed om.

4
4

Zet de braadslede op het rooster in het midden van de oven en rooster de courgettestukken in ca. 35 min. gaar.

5
5
  • ½ citroen

Schep de groenten tussentijds een of twee keer om. Pers de citroen uit.

6
6

Neem de courgette uit de oven en druppel naar smaak citroensap over de groente. Serveer de geroosterde courgette lauwwarm of op kamertemperatuur.

kookstaptip:

Roosteren haalt de subtiele smaak van de courgette naar boven. Smaakt bij alle mediterrane gerechten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.