Sa­la­de van ar­ti­sjok met ho­ning

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 33

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de onder- en bovenkant van de sinaasappels en schil de sinaasappelen met een scherp mesje tot op het vruchtvlees. Snijd de sinaasappelschil in repen van ongeveer 1/2 cm breed. Snijd met een scherp mesje de sinaasappelpartjes tussen de vliesjes uit.
  2. Snijd de aubergine in grote blokken van ca. 2 cm. Kook de aubergine en reepjes sinaasappelschil 10 min. in water met zout. Druk de aubergine met een lepel af en toe onder water zodat ze goed gaar worden. Laat de aubergine en sinaasappelschil in een vergiet goed uitlekken.
  3. Halveer de artisjokharten eventueel. Schep in een kom de artisjokharten met aubergine en sinaasappelschil, olie en honing door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en laat de groenten 15 min. op kamertemperatuur marineren. Verdeel de sinaasappelpartjes over de salade.
  4. Verwarm een koekenpan zonder vet. Rooster hierin de amandelen goudbruin. Strooi de amandelen vlak voor het serveren over de salade. Lekker met tomatencouscous.

Tip:

Hoewel de honing, amandelen en sinaasappel voor de nodige smaak­nuance zorgen, kan het bittertje in de artisjok het de wijn moeilijk maken. Een volle Grüner Veltliner uit Oostenrijk trekt zich er niets van aan en maakt dit gerecht alleen maar smakelijker.

Tip:

Honing, sinaasappel en amandelen, samen vormen ze een aromatische, volle smaakcombinatie uit het Midden-Oosten. Heerlijk op een zomerdag.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.