Pa­pri­ka met roer­ei

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 46

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit in een hapjespan de olie en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes 3 minuten. Schep de paprika's door de ui en bak ze 2 min. mee. Voeg de crema, het laurierblad, de tijm, paprikapoeder en 100 ml water toe. Leg de deksel op de pan en stoof alles zachtjes 25 minuten.
  2. Voeg de tomaten en de suiker toe en breng alles aan de kook. Stoof de groenten zonder deksel zachtjes 20 minuten. Schep de groenten af en toe om. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Klop in een kom de eieren met zout en peper los. Smelt in een ruime koekenpan de boter. Schenk het eimengsel in de pan, laat op laag vuur de eieren al roerend met een houten spatel bijna stollen. Schep het gestoofde paprikamengsel erdoor en verwarm alles nog maximaal 1 minuut. Verdeel het gerecht over 4 borden. Lekker met warm stokbrood of rijst.

Tip:

De Baskische naam voor dit gerecht is piperade. Het lange stoven geeft de paprika's hun zoete smaak. Paprika's zijn in deze tijd van het jaar het lekkerst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.