Rood­baars met sa­lie en par­ma­ham

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 190 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrijk de visfilets met citroensap en leg ze 10 min. in de koelkast. Ze worden zo lekker stevig.
  2. Bestrooi de stukken vis met peper en leg 2 salieblaadjes op elk stuk vis. Wikkel elk stuk vis in een plak parmaham en zet de ham met een cocktailprikker vast. Bestrijk de ham met olijfolie.
  3. Verhit een koekenpan en rooster de stukken vis op een middelhoog vuur aan elke kant 3 minuten. Leg de stukken vis elk op een bord. Lekker met 'Verse tomatensaus' (zie recept elders op ah.nl/recepten), spaghetti en snijbonen.

Tip:

Parmaham met salie is een klassieke smaakcombinatie uit de Italiaanse keuken. In dit recept komen ze op tafel met een lekkere, stevige vis.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 9 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.