Vis ge­ma­ri­neerd in li­moen

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 110 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 54 min. wachten
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 13

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de vis, dep hem droog en snijd de vis in reepjes van 1 cm.
  2. Snijd uit 2 limoenen elk 2 mooie plakjes. Pak de plakjes limoen in een stukje vershoudfolie en bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Pers alle limoenen uit. Meng in een kom de stukjes vis met het limoensap. Dek de kom af en marineer de vis een nachtje in de koelkast.
  3. Schep de vis in een vergiet en spoel de vis af met niet meer dan 11/2 kopje water. Laat de vis nog enkele minuten uitlekken.
  4. Meng in een kom de stukjes vis met de stukjes tomaat, sjalot en wat zout en peper. Laat alles nog 30 min. marineren.
  5. Verdeel de vis over 4 schaaltjes of coupes en garneer met een plakje limoen. Lekker met warme toast.

Tip:

Ceviche is de naam van dit recept uit Peru. Het limoensap maakt de vis stevig en geeft hem de kleur van gekookte vis. Bijzonder, makkelijk en heerlijk fris op een warme zomerdag.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 2 g
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.