Lams­rack met ko­mijn

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 365 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 18

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng in een kommetje de knoflook met de olie, komijn en peper en wrijf de lamsracks in met dit mengsel. Laat de lamsracks 30 min. bij kamertemperatuur marineren.
  2. Verhit de grillpan of de barbecue voor. Leg de lamsracks in de pan of op het rooster van de barbecue en rooster ze op een matig hoog vuur in ca. 15 min. mooi bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Keer de lamsracks regelmatig met een tang.
  3. Leg de lamsracks in een (warme) schaal, dek ze af met aluminiumfolie en laat ze 5 min. rusten. Snijd de ribbetjes los en verdeel ze over 4 borden.
  4. Lekker met geroosterde krieltjes en een salade met tomaten en olijven.

Tip:

Regelmatig keren geldt als belangrijke regel bij lamsracks. Zo worden ze gelijkmatig bruin vanbuiten en mooi rosé vanbinnen.

Tip:

Kook 500 g krieltjes in de schil 10 min. in water met zout. Laat ze goed uitlekken. Meng 2 el olie en wat zeezout erdoor en rooster ze in een droge koekenpan of in een grillmand op de barbecue al omscheppend goudbruin.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.