Fo­rel met Spaan­se aman­del­bo­ter

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • visklem

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een kleine koekenpan zonder vet en rooster de amandelen al omscheppend op middelhoog vuur goudbruin. Schud ze op een bord en laat ze iets afkoelen
  2. Roer de boter in een kommetje zacht. Meng de knoflook, komijn, geroosterde paprika, afgekoelde amandelen en naar smaak zout en peper door de boter. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
  3. Verwarm de barbecue of de grillpan voor. Bestrooi de buitenkant en de buikholte van de forellen met zout en peper. Snijd de citroen in dunne plakjes en stop ze in de buikholte van de vissen.
  4. Bestrijk de vissen met olie en leg ze, als ze op de barbecue worden bereid, bij voorkeur tussen een vissenklem. Gril de vissen in ca. 15 min. gaar. Keer de vissen halverwege de grilltijd.
  5. Leg de forellen elk op een bord en schep een lepel boter op de vis. Lekker met rijst en spitskool.

Tip:

Aromatische boter die verrassend combineert met de smaak van gegrilde forel.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.