Ge­stoof­de var­kenslap­jes met olij­ven, sper­zie­bo­nen en to­maat

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 340 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 50

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een braad- of hapjespan. Snijd het vlees in stukken. Bestrooi het met zout en peper en bak de stukken in de olie op een middelhoog vuur lichtbruin.
  2. Pers de knoflook boven de pan uit en voeg de tijm en olijven toe. Schenk de wijn langs de rand langzaam in de pan. Breng de wijn aan de kook en stoof het vlees met de deksel op de pan ca. 15 minuten. Voeg de sperziebonen en romaatjes toe. Schep wat jus over de bonen, leg de deksel weer op de pan en stoof alles in ca. 10 min. zachtjes gaar.
  3. Verdeel het gerecht over 4 borden. Lekker met verse tagliatelle.

Tip:

Varkenlapjes moeten wat langer stoven. Zo kunnen de zomerse smaakmakers helemaal in het vlees trekken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.