Cros­ti­ni met ge­gril­de prei en pan­cet­ta

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje 12 personen
3 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de prei maar laat het worteleinde eraan zitten. Was het zand eruit en kook ze in een pan met ruim water en zout in 6 min. beetgaar. Laat de prei in een vergiet goed uitlekken.
  2. Verhit de grillpan. Schep de olie en prei door elkaar en leg de prei in de grillpan. Gril de prei rondom mooi goudbruin. Snijd de prei in stukken van 5 cm lang.
  3. Gril de plakjes pancetta in de grillpan goudbruin en krokant.
  4. Leg op elke crostino een plakje pancetta en leg daarop stukjes prei. Strooi de peterselie over de prei en maal er wat peper over.

Tip:

Basisrecept crostini: 1. Verwarm het grillelement van de oven voor. Snijd van beide kanten van 1 klein stokbrood (200 g) schuin een kontje weg. Snijd het brood schuin in 12 plakken. 2. Bestrijk de sneetjes brood heel dun met 1 el olie en spreid ze naast elkaar uit op een bakblik. 3. Schuif het blik 10 cm onder grill in de oven en rooster het brood in ca. 1 min. goudbruin. Neem de bakplaat uit de oven. Keer de sneetjes brood en rooster de andere kant goudbruin. 4. Snijd 1 grote teen knoflook doormidden en wrijf het brood ermee in zodra het uit de oven komt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.