Kip­ke­babs met ta­pe­na­de

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 125 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 6 personen
4 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satépennen, grilltopper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipfilet in 48 stukken van gelijke grootte en bestrooi ze met peper en zout.
  2. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop in een kom de rasp van de citroen met 2 el citroensap, 2 el olijfolie, de komijn, oregano en kaneel door elkaar. Pers 2 teentjes knoflook erboven uit. Schep de helft van de kipblokjes erdoor.
  3. Klop in een andere kom 2 el olijfolie met de balsamicoazijn en rozemarijn door elkaar en pers er 2 teentjes knoflook boven uit. Schep de rest van de kip erdoor. Dek de kommen af en marineer de kip ca. 3 uur in de koelkast. Schep alles af en toe om.
  4. Meng voor de topping de resterende 3 el olijfolie met de tapenade en de kappertjes. Breng pittig op smaak met chilipeper.
  5. Laat de stukjes kip elk apart in een zeef uitlekken. Steek de met komijn en kaneel gekruide stukjes kip op 6 pennen. Steek de met balsamicoazijn gemarineerde stukjes kip op de andere 6 pennen.
  6. Leg de spiezen op de hete barbecue (met grilltopper) en gril ze ca. 6 minuten. Keer de pennen en gril de andere kant ook 6 minuten. Schep wat van de topping op de spiezen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.