Ge­gril­de reu­zen­gar­na­len met li­moen

  • voorgerecht
  • 6 personen
  • 135 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 6 personen
3 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillmand

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Knip met een schaar de pantsers van de garnalen in tot het staartje. Snijd de garnaal met een scherp mesje iets in en verwijder eventueel de zwarte draadjes.
  2. Meng in een kom het limoensap met de olie en pers de knoflook erboven uit. Voeg naar smaak zout en chilipeper toe. Schep de garnalen en de citroenmelisse door de marinade. Dek de kom af en marineer de garnalen ca. 1 uur in de koelkast.
  3. Verhit de barbecue met de grillmand voor. Laat de garnalen in een zeef uitlekken. Leg de garnalen in de grillmand op de barbecue en gril ze aan elke kant ca. 3 minuten. Schep de garnalen op een schaal. Schenk de sojasaus in een kommetje en serveer deze als dip erbij.
  4. In hun pantser blijven de garnalen niet aan het rooster plakken en dat pantser geeft tijdens het grillen een heerlijke smaak aan de reuzengarnalen.

Tip:

Zo'n barbecuemenu met garnalen, kip en zomergroenten vraagt om een zonnige rosé die fris en droog is, maar genoeg body heeft om bij alle gerechten te passen. Een stevige rosé, zoals een Syrah uit de Languedoc is de aanrader. Zin in een dessertwijn? Een halfzoete Riesling uit de Duitse Moezel zorgt voor een frisse finale.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.