Aard­bei­en­char­lot­te

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 375 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(104)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 6 personen
3 104

Ingrediënten

Keukenspullen
  • soufflévorm (inhoud 1,5 liter), staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de blaadjes gelatine 5 min. in ruim koud water. Breng in een pannetje 100 ml water aan de kook en los hierin de suiker op. Laat dit iets afkoelen. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze in het suikerstroopje op. Laat het stroopje nog iets afkoelen.
  2. Maak de aardbeien schoon en houd eventueel een paar aardbeien achter voor de garnering. Pureer de aardbeien met de likeur in de keukenmachine of met de staafmixer. Meng in een ruime kom de aardbeienpuree met het suikerstroopje. Laat dit afkoelen tot het de dikte van yoghurt heeft.
  3. Vet de bodem van de vorm in met olie. Zet de lange vingers met de suikerkant naar buiten langs de wand van de vorm. Gebruik een prop keukenpapier om de lange vingers tijdelijk op hun plaats te houden.
  4. Klop als het aardbeienmengsel lobbig genoeg is, de room bijna stijf. Leg de room op de aardbeienpuree en spatel alles heel luchtig door elkaar.
  5. Haal de prop keukenpapier uit de vorm. Schep het aardbeienmengsel erin. Tik de vorm even voorzichtig op het aanrecht, zodat eventuele luchtbelletjes verdwijnen. Zet de vorm in de koelkast en laat de pudding in ca. 4 uur opstijven.
  6. Houd de vorm enkele tellen in een bak met warm water. Leg een bord op de vorm, schud even en laat de pudding op de schaal glijden. Garneer de charlotte met de achtergehouden aardbeien.

Tip:

Maak de schaal waarop de pudding wordt gestort iets vochtig. Dan kunt u de pudding nadat deze is gestort precies in het midden van het bord schuiven.

Tip:

Een charlotte ziet er altijd spectaculair uit, gegarandeerd geslaagd voor een feestje. Het kost wel even wat tijd, maar daar staat tegenover dat hij daarna alleen maar uit de koelkast gehaald hoeft te worden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.